Niet verschijnen op afspraak (no-show)

Voor het behandeltraject dyslexie maken we vaste, wekelijkse afspraken. Voor het slagen van de behandeling is het belangrijk dat er continuïteit in de afspraken zit. KBC-Dyslexie hecht daarom grote waarde aan het nakomen van afspraken die we met cliënten maken.

Hieronder informeren wij u over ons beleid bij het afzeggen van afspraken en/of het niet verschijnen op een afspraak (no-show).

 

Wat gebeurt er wanneer u niet tijdig (no show) afzegt?

De no-show-regeling van overheidswege houdt in dat als u niet tijdig afzegt voor een afspraak, de kosten van deze sessie niet meer in rekening gebracht kunnen worden bij de gemeente. Een deel van de kosten worden bij u in rekening gebracht.

Voor een consult betreft het no-show tarief €65. U ontvangt hiervoor een factuur.

Let u er op dat wij bij niet tijdige betaling van de factuur helaas genoodzaakt zijn het factuurbedrag te verhogen met administratiekosten. Mocht het in één keer voldoen van de factuur lastig zijn, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onverwachte crisissituaties kunnen zich altijd voordoen, daar hebben wij natuurlijk alle begrip voor. Neem dan contact op met de praktijk.

 

Wat doet u als u een afspraak wilt afzeggen?

Het kan gebeuren dat de afspraak niet door kan gaan. Laat ons dit ten minste 48 uur van tevoren weten. Een andere patiënt kan dan in uw plaats ingepland worden.

Wilt u onnodige kosten voorkomen, geef dan op tijd door (ten minste 48 uur van tevoren). Afzeggen van de afspraak kan via het telefoonnummer van uw behandelaar.